fbpx

NL motiveert leerlingen Simonsschool

Leerlingen van de RD Simonsschool hebben een motivatiesessie bijgewoond die werd verzorgd door Shyam Manniesingh, hoofd van het Didactisch Bureau van het Nationaal Leger (NL). Naast de Simonsschool zijn er voor dit jaar ook andere scholen in aanmerking gekomen voor deze sessies.

Volgens Manniesingh is er gekozen voor twee onderwerpen te weten ‘’Hoe waardevol ben je voor Suriname’’ en ‘’You were born to be great’’. Hoffelijkheid is zeldzaam geworden in de maatschappij en zaken als onbehoorlijk en onbeschaamd gedrag zijn in opmars”.

Met deze motivatiesessie wordt getracht de leerlingen te motiveren en te inspireren. Het helpt de productiviteit naar boven te halen en stimuleert vooral de studiezin onder de kinderen.

Het Nationaal Leger is sedert het vorig jaar begonnen met motivatiesessies op scholen. Zodra het verzoek van een school voor een motivatiesessie binnenkomt bij het Didactisch Bureau, wordt er daarop ingespeeld, zegt Manniesingh.

OOK INTERESSANT
Aangetroffen stoffelijke resten waarschijnlijk van 27-jarige vermiste man

De motivator zegt dat het van belang is om de sessies te continueren, gelet op de lage slagingspercentages door de slechte keuzes die zij maken. Manniesingh geeft aan dat kinderen bewust moeten worden gemaakt, om in het belang van hun toekomst, de juiste keus te maken. Door de studiezin te verhogen kunnen de leerlingen later een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van het land.

Bevlogenheid en intelligentie zorgen voor meer welvaart en welzijn in een land, aldus Manniesingh.(GFC)