fbpx

NL 118 officieren rijker

Het Nationaal Leger is 118 officieren rijker. Dinsdag hebben president Desiré Bouterse en minister Ronni Benschop van Defensie de groep beëdigd en toegesproken.

De opperbevelhebber gaf aan dat hij weet wat voor immense opdracht het is om het leger met nieuwe taken zoals geformuleerd in de grondwet om te zetten in het nationaal kader waarmee wij als natie bezig zijn. P

resident Bouterse zegt te weten hoe gecompliceerd het is aangezien het een enorme inspanning vergt om samen de offers te brengen. Hij riep de manschappen op doordrongen te zijn van de historische taak om het leger op te trekken naar het volgend niveau welke geplaatst kan worden binnen de nationale ontwikkeling.

OOK INTERESSANT
De partij die nooit slaapt, Pertjajah Luhur, geeft maaltijden aan have- nots

Defensieminister Ronni Benschop zei in zijn redevoering dat sommige officieren jaren hebben gewacht op dit moment. In die periode hebben de officieren de hun opgedragen taken vervuld. De beëdiging is een plechtige belofte om naar eer en geweten het land te dienen, stelt de minister. “U hebt bewezen in staat te zijn zonder dit plechtig ceremonieel Suriname dienstbaar te zijn”, gaf de bewindsman aan.

Na de officiële plechtigheden kregen de officieren de felicitaties van het staatshoofd en overige autoriteiten.(GFC)