fbpx

NJP wil spoedige behandeling verruiming Leerplichtwet

Het Nationaal Jeugdparlement(NJP) heeft woensdag een motie ingediend bij DNA over de Leerplichtwet. De Commissie Primair Onderwijs heeft op vrijdag 29 juli de Conceptwet 2016, die bestemd is voor het Primair Onderwijs, gepresenteerd aan minister Robert Peneux van het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur.

Het doel is om de “oude” wet van 1960 te actualiseren en de kwaliteit van het onderwijs te helpen bevorderen, waarbij er rekening wordt gehouden met de empirische werkelijkheid. In de Conceptwet 2016 is de leerplicht verruimt van 7 tot 12 jaar naar 4 tot 16 jaar.

De regering wordt door het NJP verzocht om het proces tot de verruiming van de Leerplichtwet 7-12 jaar naar 4-16 jaar zo spoedig mogelijk in behandeling te nemen, in het belang van de Surinaamse jeugd en de staat Suriname.

OOK INTERESSANT
Jeugdambassadeur Matai Zamuël over incident met docent: Hij kwam met zijn kruis tegen mij aan

“Leren moet vroeg in het leven beginnen. Door te investeren in initiatieven voor vroeg leren, kunnen we een groter succes garanderen bij onze burgers. Het is mijn vaste overtuiging dat naties altijd moeten mikken om ervoor te zorgen dat elk individu mogelijkheden heeft om hun volle potentie te ontwikkelen. Deze uitbreiding zal onherroepelijk ook voor de kinderen met een geestelijke of/en mentale beperking moeten gelden”, motiveert Kelvin Koniki, voorzitter van het NJP.(GFC)