fbpx

NJP wil meer zeggenschap in het beleid

Het Nationaal Jeugdparlement van Suriname(NJP) streeft continu naar meer zeggenschap in het beleid van de staat Suriname.

Het was gisteren, woensdag 12 augustus 2015, International Youth Day. Ook in andere landen worden mensen herinnerd aan het belang van betrokkenheid en participatie van de jeugd voor de duurzame ontwikkeling van hun eigen land. Er wordt gestreefd naar het vergroten van de mogelijkheden voor de jeugd om op politiek, economisch en sociaal gebied mee te doen.

Het thema van 2015 was maatschappelijke participatie van jongeren. Het NJP, net als de Verenigde Naties, beoogt de bevordering van effectief en inclusief maatschappelijk participatie van jongeren op alle niveaus.

In Suriname werd in 2004 al het besluit genomen om de jeugd meer zeggenschap te geven in het beleid en vandaag is dan inmiddels ook 11 jaar geleden dat het NJP bestaat. De laatste jaren is er steeds meer aandacht besteed aan de jeugd en gericht beleid ontwikkelt voor de jeugd en maatschappelijk participatie van jongeren, door de regering.

Daarom werd het ministerie van Sport en Jeugdzaken in 2010 opgericht en werd vanaf woensdag geleid door de jongste minister ooit in Suriname, Faizel Abdoelgafoer. De jeugdparlementariërs hebben eerder samengewerkt met Abdoelgafoer tijdens zijn periode als MDG – Jeugdambassadeur.

Het NJP wenst Abdoelgafoer succes toe met zijn ministerschap en zegt uit te kijken naar een versterkte verhouding tussen het NJP en het ministerie van Sport en Jeugdzaken.

“Het is onze mening dat maatschappelijk werk door jongeren voor de gemeenschap ertoe leidt dat de persoonlijke ontwikkeling versnelt plaatsvindt. Hetgeen geleerd wordt bij het verrichten van dit werk is zeker nodig voor de verdere carrière en succes in het leven. Wij raden de Surinaamse jeugd aan om actief te participeren op politiek, economische en sociaal gebied zodat wij Suriname en het menselijk potentiaal in ons land effectiever kunnen ontwikkelen”, aldus de Commissie Media en Voorlichting van het Nationaal Jeugdparlement van Suriname.

Overige berichten