fbpx

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/gfcnieu1/public_html/wp-content/themes/mts_newsonline/functions.php on line 175

NJA buigt zich over uitdagingen jonge schoolmoeders

GFC NIEUWS- Dertien jonge schoolmoeders hebben de afgelopen weken samen met personeelsleden van het onderdirectoraat Nationale Jongeren Aangelegenheden (NJA) van het ministerie van Sport- en Jeugdzaken gebrainstormd over problemen, waarmee zij te kampen hebben in het dagelijks leven.

Dit project is voortgevloeid uit het Ontwikkelingsplan 2017-2021 en wordt gefinancierd door de UNICEF.

“Begeleiding, preventie en rehabilitatie van kwetsbare jongeren past helemaal in het beleid van het ministerie”, geeft waarnemend directeur Jeugdzaken, Ricardo Pollard, aan.

Deze prioriteit zal op een strategische en voornamelijk praktische manier tot uiting moeten worden gebracht. Een van de grootste prioriteiten binnen het ministerie is volgens de directeur capaciteitsversterking. Het sterker maken van de interne organisatie om de doelgroep, jongeren, beter van dienst te kunnen zijn.

OOK INTERESSANT
EZ besteedt wederom aandacht aan etikettering

Het schoolmoedersproject is speciaal in het leven geroepen om jongeren, die vanwege een zwangerschap dreigen de school te verlaten, te ondersteunen en meer nog de overige sociale economische uitdagingen welke gepaard gaan met een zwagerschap van zo een jong kind te kunnen overbruggen.

Het doel van dit project is volgens Margo Biervliet, waarnemend onderdirecteur NJA, om specifiek te weten hoe die speciale begeleiding eruit zou moeten zien en welke professionele begeleiding en ondersteuning nodig is.

“Wij willen een beleidsdocument voor dit vraagstuk, want dit project past in het beleid van het onderdirectoraat. We zijn er voor de jongeren en omgekeerd ook”, aldus de onderdirecteur.