Nisha Madaran weer grote winnaar Su Music Award Show

GFC NIEUWS- Nisha Madaran is ook in 2019 de grote winnaar van de SuMusic Award Show geworden met 4 awards.

Ze won de Peoples Choice Award voor de 5de maal achtereen die middels smsjes is bepaald en deze kreeg ze overhandigd van de First Lady.

Daarnaast verkreeg ze ook voor de 5de keer Best Female, voor de 4de keer de Best Hindi Artist en de Integratie award voor muziek en cultuur.

Het was weer de Su Music Awardshow, het enig platform in Suriname dat Surinaamse artiesten deze vorm van waardering en motivatie geeft om door te gaan met het maken van goede muziek.

Dit jaar waren er 31 categorien opgesplitst in verschillende opvallende groepen of artiesten.

Daarnaast waren er ook Special Achievements en Lifetime Achievement awards voor mensen in Suriname en mensen met een Su-roots die in het buitenland zijn en ook zijn opgevallen in hun kunnen en prestaties.

Als verrassing voor de avond was het uitreiken van een “Integratie Award voor muziek en cultuur”.

Vanaf dit jaar heeft de organisatie in samenwerking met Directoraat Cultuur gemeend om elk jaar uit alle genomineerde liederen, eentje uit te kiezen die het voorbeeld is van integratie van muziek en cultuur in Suriname.

Liederen waarin men kan zien “Hoe wij hier ook samen kwamen” en waaruit het aspect van “Samenwerken” duidelijk naar voren komt, als stimulans voor iedere Suriname.

De Integratie Award voor Muziek en Cultuur dit jaar is voor “Yeh Vaada Raha” van Nisha Madaran en Clarence Ronoidjojo.

Daarnaast viel ook op Xomara Misiedjan die met haar Gospel songs met drie awards naar huis terugkeerde. ZIj was speciaal uit het buitenland overgevlogen om de Su music Awardshow mee te maken en had niet verwacht dat ze een award zou winnen.

“Als een jonge en nog steeds groeiende organisatie, merkten wij op en zijn wij erop geattendeerd dat enkele zaken toch niet zijn gegaan zoals gepland.”

“Bij deze steeds groter wordende show kan er soms wat misgaan waar we onze verontschuldigingen voor aanbieden en we danken de mensen die ons hier op hebben gewezen. Deze zijn uiteraard verbeterpunten voor editie 2020. Alleen door samen te werken kunnen we onze kwaliteit naar een hoger niveau tillen.”

“Centraal staat de artiest die moet worden gewaardeerd, wat is gebeurd, en het publiek is all the way sportief gebleven en heeft genoten van een mooie show en after party,”aldus de voorzitter van de organisatie, Roberto Banel.

Overige berichten