fbpx

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/gfcnieu1/public_html/wp-content/themes/mts_newsonline/functions.php on line 175

NII vindt beschuldigingen over wegdragen apparatuur ongefundeerd

GFC NIEUWS- Het Nationaal Informatie Instituut (NII) hekelt het dat de naam van het instituut te grabbel wordt gegooid.
Volgens het NII riekt het artikel in het avondblad De West naar stemmingmakerij. “De West beweert in haar artikel dat bij het NII dure apparatuur, welke met staatsmiddelen zijn aangeschaft, worden weggedragen. Deze informatie berust niet op waarheid.”
“De West heeft deze ongefundeerde en valse informatie gepubliceerd zonder enige moeite te doen om te verifiëren in hoeverre deze op waarheid berust. De gehanteerde stijl van De West druist in tegen de normen en waarden van de behoorlijke en gangbare journalistiek.”
“Het blad beweert haar informatie te hebben verkregen vanuit een betrouwbare bron. Echter blijkt uit de berichtgeving van De West dat zij de ethische normen van de journalistiek niet heeft toegepast. In dit geval blijkt duidelijk dat het medium de algemene regel van hoor en wederhoor heeft vertrapt en er niet voor heeft geschroomd het NII te bekladden. Gezien het medium ertoe is overgegaan om het NII expliciet te noemen, kon de desbetreffende journalist gerust navraag hebben gedaan bij de leiding van het instituut.”
“Het NII is in maart 2017 bij presidentieel besluit opgericht om naast en tezamen met de particuliere media de gemeenschap van informatie te voorzien. Wij hebben het werk te allen tijde naar eer en geweten verricht. Er zal nimmer eraan worden meegewerkt dat bezittingen van de staat of het NII worden ontvreemd. Wij zijn niet van plan afwijkend gedrag te vertonen en hebben ook niet de intentie om wat wij met man en macht hebben opgebouwd af te breken. Wij staan achter de intentie van de president om op een verantwoorde manier over te dragen aan de nieuwe beleidsmakers. Wij spreken de hoop uit dat de nieuwe beleidsmakers de noodzaak inzien om via de verschillende producties van het instituut de samenleving te blijven informeren.”
“Gezien de huidige situatie met betrekking tot COVID-19 werkt het personeel waar mogelijk van huis uit. Om de werkzaamheden uit te kunnen voeren, wordt apparatuur beschikbaar gesteld, maar deze dienen vervolgens weer zorgvuldig afgedragen te worden. De directie van het NII bekijkt alle mogelijkheden om de onjuiste informatie, welke gepubliceerd is in en door De West aangezuiverd te krijgen,” aldus het NII.

OOK INTERESSANT
Vrachtwagens te Oud Copieweg maken rechtsomkeer met lading