fbpx
Nieuwe zeldzame kinderziekte bij kinderen met COVID-19

GFC NIEUWS- Een nieuwe ernstige kinderziekte die mogelijk wordt veroorzaakt door het coronavirus wordt momenteel onderzocht door verscheidene gezondheidsorganisaties. Aan kinderartsen wereldwijd is gevraagd extra alert te zijn.

In verschillende landen zijn kinderen opgenomen op de intensive care afdelingen met heftige ontstekingsreacties, maag- en darmklachten en hartfalen.

In Engeland werd deze week alarm geslagen door kinderartsen en gevraagd dergelijke gevallen goed in de gaten te houden. Bij een merendeel van de kleine kinderen met deze zeldzame klachten werd COVID- 19 geconstateerd.  

Ook in de Verenigde Staten van Amerika, Frankrijk, Italië en België zijn kinderen die deze zeldzame klachten vertoonden noodgedwongen opgenomen in het ziekenhuis.

Onderzoek moet  nog aantonen of deze symptomen daadwerkelijk in direct verband staan met COVID-19.

 

 

Meer nieuws

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.

6 nieuwe coronabesmettingen

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal zijn 6 personen positief getest op Covid-19 en 2 genezen. Het aantal actieve gevallen is 22.

ANRS en politie Latour houden verkeerscontroles

GFC NIEUWS- De afdeling Automatische Nummerplaten Registratie Systeem (ANRS) heeft samen met andere wetsdienaren van het politiebureau Latour op 17 november een gezamenlijke verkeerscontrole gehouden.

“Adhin mag naar huis”

GFC NIEUWS- “Laat het recht zegevieren. Adhin mag naar huis!” Dit deelde NDP-topper Melvin Bouva zojuist op social media.