fbpx

Nieuwe woning voor moeder met beperking

Het symbolisch startsein voor de bouw van een tweekamerwoning op plantage Overtoom voor het gezin Peiter werd eerder deze week gegeven.

Het hoofd van dit éénoudergezin is een moeder met een fysieke beperking, die zonder inkomen, samen met haar drie minderjarige kinderen in mensonterende leefomstandigheden verkeren.

Districtscommissaris Armand Jurel heeft als blijk van ondersteuning, de eerste steen gelegd voor de bouw.

Peiter die slecht ter been is en hierdoor niet werkt, woont samen met haar drie zonen van zes, vier en drie jaar, in een kamer zonder bad en toilet, die zij huurt van een familielid. Er is geen watertappunt, waardoor haar jongens dagelijks een eindje moeten lopen om water te halen.

BEKIJK OOK
Woning volledig in de as gelegd, geen gewonden

Het lukt haar niet om de huur en stroom te betalen, respectievelijk SRD 500,- en SRD 50,- per maand.

Stichting 1 voor 12 nam het initiatief om een woning te bouwen voor dit gezin. De bestuursdienst van Para ondersteunt dit sociaal project met arbeidskracht en materiaal.

Voorafgaand aan de bouw, heeft het commissariaat het terrein ontbost, bouwklaar gemaakt en een betonnen inrit aangelegd.

Volgens planning moet de woning binnen drie weken opgeleverd worden. Actoren uit publieke- en private sector werken samen om dit doel te bereiken.