Nieuwe vleugel OS Geyersvlijt 1 opgeleverd

De nieuwe vleugel van de Openbare School Geyersvlijt 1 aan de Baronstraat is opgeleverd. Minister Lilian Ferrier van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur deed onlangs de oplevering van deze vleugel. De oude vleugel was kort na de grote vakantie verwoest door brand.

De leerlingen kunnen nu ruim drie weken na de start van het nieuwe schooljaar in een goede omgeving les volgen. De minister sprak vol lof over de manier hoe de periode van drie weken is overbrugd. Door tussenkomst van de minister is de ongebruikelijke start van het schooljaar toch een succes geweest voor de leerlingen en leerkrachten.

De minister zei in contact te zullen blijven met deze school. Zij had immers de afspraak met de leerlingen dat niemand het leerjaar gaat overdoen. Ze wenste de leerkrachten en de leerlingen verder een perfect schooljaar toe.

De nieuwe vleugel is nog niet helemaal af. Er moeten nog enkele verfraaiingswerkzaamheden worden verricht. Belangrijk voor de minister is dat de leerlingen nu elke dag normaal les kunnen volgen. Het meubilair en de leermiddelen zijn na de officiële oplevering geleverd.

De bouwwerkzaamheden zijn verricht met ondersteuning van de ministeries van Defensie en Justitie en Politie. Minister Ronni Benschop was aanwezig bij de oplevering, alsook de districtscommissaris van Paramaribo Noord-Oost, Mike Nerkust. Minister Stuart Getrouw kon wegens werkzaamheden niet aanwezig zijn bij de oplevering.