fbpx
Nieuwe vishal en aanmeersteiger voor Centrale Markt

In aanwezigheid van minister Soresh Algoe van Landbouw Veeteelt en Visserij(LVV) werd vanmorgen een nieuwe vis,- en ijshal en een aanmeersteiger in gebruik genomen bij de Centrale Markt.

Het project heeft US$ 643.000, waarvan US$ 50.000 is bekostigd door LVV, terwijl Tullow Oil uit London het restantbedrag heeft gefinancierd.

Marny Daal, manager Petroleum Contractors van Staatsolie zegt dat Tullow Oil, die een overeenkomst met Staatsolie gesloten heeft voor boringen in blok 47,54 en 31, verplcht is te investeren in sociale projecten. Het is bij de overeenkomst opgenomen dat bedrijven die olie gaan boren in een off shore blok ook moeten investeren in sociale projecten.

Daal is blij met de officiële overdracht omdat de eerste gespreken in 2012 zijn gevoerd. Met dit project heeft Tullow Oil een substantiële en belangrijke geleverd.

Minister Algoe zegt dat de ingebruikname van de vis- en ijshal een heel belangrijk moment is. Binnen de regering staat veiligheid centraal en gaan voedsel en veiligheid hand in hand. “Als we kijken naar de manier hoe vis onder de markt verkocht wordt, voldoet het niet aan de standaarden”, aldus Algoe.

Meer nieuws

Ricardo Panka nieuwe woordvoerder NDP

GFC NIEUWS- De Nationale Democratische Partij (NDP) laat in een persbericht weten dat vanaf 27 november Ricardo Panka als woordvoerder van de partij zal optreden.

DOE en A20 gaan samenwerken

GFC NIEUWS- Met het oog op de stabiele ontwikkeling van Suriname, tekenen op 27 november de politieke partijen Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) en…

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…