fbpx

Nieuwe virusvariant verspreidt zich mogelijk sneller onder kinderen

GFC GEZONDHEIDSREDACTIE- De nieuwe besmettelijkere virusvariant uit het Verenigd Koninkrijk (VK) verspreidt zich volgens Britse wetenschappers mogelijk sneller onder kinderen.

Kinderen kunnen mogelijk ook dezelfde ziekteverschijnselen ontwikkelen als volwassenen.

De nieuwe virusstam bevat mutaties die zouden kunnen betekenen dat kinderen net zo kwetsbaar zijn om ermee besmet te raken als volwassenen, in tegenstelling tot eerdere stammen.

Daarvoor waarschuwen Engelse wetenschappers.

De nieuwe stam van het coronavirus verspreidt zich al op de verschillende continenten, onder meer de Verenigde Staten, Europa en Azië.

Onderzoekers van de New and Emerging Respiratory Virus Threats Advisory Group (NERVTAG) van de Britse regering, vertelden tijdens een persmeeting dat de kans erg groot is dat deze nieuwere virusstam de dominantste wordt.

BEKIJK OOK
Meerdere woningen en voertuigen verwoest door brand

Het Nederlandse Outbreak Management Team heeft de regering Rutte in dit kader geadviseerd om de scholen in het land voorlopig gesloten te houden. Ook moeten kinderen getest worden op corona indien ze klachten hebben die erop kunnen wijzen dat ze COVID-19 hebben.

Het is niet duidelijk of Suriname net als Nederland de scholen voorlopig dicht zal houden.

Verontruste ouders hebben via GFC het verzoek gedaan aan de regering Santokhi- Brunswijk om de schooldeuren tot nader order te sluiten.