Nieuwe Venezolaanse ambassadeur continueert gesprekken over rijstexport met Parmessar

GFC NIEUWS- Ayerim Yesenia Flores Riva, de nieuwe ambassadeur van Venezuela in Suriname, en minister Rabin Parmessar van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV), hebben deze week verder gesproken over de rijstexport naar Venezuela.

De ambassadeur bood maandag haar geloofsbrieven aan president Desire Bouterse en is bekend met zowel de bilaterale als multilaterale zaken tussen Venezuela en Suriname.

Ambassadeur Flores Riva heeft eerder gesprekken gevoerd met minister Parmessar over onder andere de rijstexport vanuit Suriname naar Venezuela en de import van ureum naar Suriname.

In haar huidige hoedanigheid zijn de besprekingen met de minister wederom opgepakt in aanwezigheid van een juridisch team van LVV, de onderdirecteur van het onderdirectoraat Landbouw Ashween Ramdhin, een afgevaardigde van het ministerie van Buitenlandse Zaken, adviseur van de president betreffende de rijstsector Soeresh Algoe en rijstverwerker en exporteur Bhagwatpersad Ramadhin.

Tijdens de gevoerde gesprekken kwamen onder andere aan de orde de verscheping van rijst naar Venezuela. Er is overeengekomen de eerste verscheping vanuit de haven van Nickerie plaats te doen vinden, en de overige verschepingen vanuit de haven van Paramaribo.

Dit is overeengekomen omdat vanuit Nickerie per keer slechts 2500 ton verscheept kan worden en vanuit Paramaribo 6500 ton per keer in containers.

Ook werden de bijkomstige acties betreffende de verscheping besproken die, naar tevredenheid van beide partijen, kostenbesparend kunnen werken. Er zijn echter wel enkele juridische zaken die nader bekeken zullen worden alvorens tot actie over te gaan.

De komende tijd zullen er meerdere ontmoetingen plaatsvinden tussen de bewindsman en de ambassadeur om zaken betreffende de rijstexporten en de ureumimporten in goede banen te leiden.

Bekijk ook een ander interessant bericht door op de volgende link te klikken>>> Afslanksysteem Constantin werkt het beste volgens Amerikaans wetenschappelijk onderzoek

Meer nieuws

Overleg op hoog niveau in Lawagebied

GFC NIEUWS- Granman Ipomadi Pelenapin, zijn traditionele leiders en de leiders van de Wayana aan de Franse kant van de Lawarivier hebben besloten dat door…

DSB weer open na goed onderhoud met CBvS

GFC NIEUWS- De directie van De Surinaamsche Bank heeft vanmorgen in een breedvoerig onderhoud met de Governor van De Centrale Bank van Suriname (CBvS) goede…

Dienstverlening SZF niet gestopt

GFC NIEUWS- De adviezen en maatregelen omtrent COVID-19 van de Surinaamse autoriteiten nopen de Stichting Staatsziekenfonds (het SZF) verantwoordelijkheid te nemen in het niet verder…

Petitie tegen nieuwe Valutawet

GFC NIEUWS- Twee bezorgde burgers, Alven Roosveld en Patrick Robles de Medina, hebben het initiatief genomen voor een online-petitie tegen de nieuwe Valutawet, want ook…