fbpx

Mensen die in kleine dorpen wonen lopen een veel groter risico op hartfalen

GFC NIEUWSREDACTIE- Volgens een grote studie ondersteund door de National Institutes of Health, hebben volwassenen die in landelijke gebieden van de Verenigde Staten wonen een 19% verhoogd risico op hartfalen in vergelijking met degenen die in stedelijke gebieden wonen.

Het risico is nog hoger voor zwarte mannen op het platteland, met een 34% verhoogde kans op het ontwikkelen van hartfalen.

De studie, gepubliceerd in JAMA Cardiology en grotendeels gefinancierd door het National Heart, Lung and Blood Institute (NHLBI) van de National Institutes of Health (NIH), benadrukt het belang van het creëren van op maat gemaakte strategieën voor de preventie van hartfalen voor plattelandsbewoners, met name zwarte mannen.

Hartfalen kan worden voorkomen door een hart-gezonde levensstijl te volgen. Véronique Roger van NHLBI, die ook een praktiserend cardioloog is, merkte op dat een van de grootste bijdragers aan hartfalen hypertensie of hoge bloeddruk is, die zwarte mannen op onevenredig hoge niveaus ervaren.

OOK INTERESSANT
Vrouwen hebben meer kans op langdurige angst na een hartstilstand dan mannen

De aandoening moet intensief worden beheerd door de bloeddruk regelmatig te controleren en medicijnen te nemen zoals voorgeschreven.

Andere manieren om het risico op hartfalen te verminderen, zijn het vermijden van alle vormen van tabak, gezond eten en sporten.

Als een van de eerste studies om de relatie tussen het leven op het platteland van Amerika en de eerste gevallen van hartfalen te onderzoeken, benadrukken de resultaten de noodzaak van meer aandacht voor dit probleem.
De bevindingen werden geproduceerd in samenwerking met het Vanderbilt University Medical Center.