Nieuwe sancties: Amerikanen mogen niet meer zomaar naar Cuba, wereld loopt risico’s indien handel wordt gedreven met Havanna

Redactie GFC Nieuws — Amerika knijpt de keel van de zogenoemde “Driehoek van Tirannie” steeds verder dicht. Na Venezuela en Nicaragua krijgt Cuba een lading nieuwe sancties over zich heen.

Reizen naar het eiland wordt beperkt, net als geldovermakingen, liet de Amerikaanse nationaal veiligheidsadviseur John Bolton weten.

Alleen familie kan nog vrijelijk worden bezocht. Per kwartaal mag per persoon 1000 dollar worden overgemaakt.

Een dag eerder had het Witte Huis aangekondigd dat iedereen die zaken doet met Cubaanse burgers of bedrijven, die gebruik maken van eigendommen die van Amerikaanse eigenaren waren afgepakt na de Cubaanse revolutie van 1959, zou worden bestraft.

Dat leidde tot felle protesten van bondgenoten over de hele wereld, die zaken doen met Cuba maar nu gevaar lopen getroffen te worden door deze sancties.

Donald Trump is bezig alle veranderingen die Barack Obama doorvoerde, terug te draaien. Hij zegt dat Venezuela door Cuba wordt bezet om Maduro aan de macht te houden.