fbpx
Nieuwe RvT Wegenautoriteit Suriname moet instelling gezond houden

GFC NIEUWS- Minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken (OW) heeft de nieuwe Raav van Toezicht (RvT) bij de Wegenautoriteit Suriname geïnstalleerd.

De minister geeft te kennen dat de Wegenautoriteit Suriname de enige parastatale instelling is die valt onder het ministerie van Openbare Werken. Het gaat bij dezen om een internationale instelling die vaak te maken krijgt met internationale organisaties.

De Raad van Toezicht heeft geen functie van een consultant of de taak van het uitvoeren van werkzaamheden. De Wegenautoriteit staat bekend als te zijn een instelling die beschikt over de nodige kennis met betrekking tot onder andere het rehabiliteren van wegen en het onderhouden van bermen.

Er vallen heel wat zaken onder deze parastatale instelling waaronder de mammoetvlaggen die op cruciale plekken in ons land worden gehesen. Deze blijven onder beheer van de Wegenautoriteit Suriname omdat zij beschikt over de kennis. Niet alleen de ontwikkelingen bij de Wegenautoriteit, maar ook de wetgeving zal worden aangepakt.

Deze instelling heeft te kampen met financiële middelen, maar doet haar uiterste best om aannemers uit te betalen die projecten hebben uitgevoerd. De minister drukt de raadsleden op het hart om de naam van de Wegenautoriteit Suriname hoog in het vaandel te houden.

De Raad van Toezicht heeft de taak om de parastatale instelling gezond te houden.

Meer nieuws

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…