fbpx
Nieuwe regering Suriname medio juli geïnstalleerd

GFC NIEUWS- De nieuwe regeercoalitie zal het roer medio juli overnemen.

Dat zei VHP-voorzitter tevens voorzitter van de samenwerkende coalitiepartijen, Chandrikapersad Santokhi, vandaag op een persconferentie.

Santokhi zegt dat er continu overleg plaatsvindt met de president en de huidige regering zodat de regeringsovergang soepel verloopt.

Maandag 29 juni worden de nieuw gekozen leden voor De Nationale Assemblee (DNA) geïnstalleerd tijdens een bijzondere bijeenkomst. Op dezelfde dag worden er in een openbare vergadering de voorzitter en vicevoorzitter van DNA gekozen.

Tijdens een partijcongres van de ABOP vanmiddag wordt besloten wie namens de partij wordt voorgedragen om deze hoge positie in DNA te vervullen. ABOP-voorzitter Ronnie Brunswijk heeft al in een vroeg stadium kenbaar gemaakt dat hij het voorzitterschap van DNA ambieert.

De VHP zal het vicevoorzitterschap bekleden. Zaterdag zal tijdens een congres van de VHP duidelijk worden wie de kandidaat is voor deze post.

Meer nieuws

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.

6 nieuwe coronabesmettingen

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal zijn 6 personen positief getest op Covid-19 en 2 genezen. Het aantal actieve gevallen is 22.

ANRS en politie Latour houden verkeerscontroles

GFC NIEUWS- De afdeling Automatische Nummerplaten Registratie Systeem (ANRS) heeft samen met andere wetsdienaren van het politiebureau Latour op 17 november een gezamenlijke verkeerscontrole gehouden.

“Adhin mag naar huis”

GFC NIEUWS- “Laat het recht zegevieren. Adhin mag naar huis!” Dit deelde NDP-topper Melvin Bouva zojuist op social media.