fbpx

Nieuwe pasjes voor traditioneel gezag

Het ministerie van Regionale Ontwikkeling (RO) is bezig met een project waarbij alle traditionele gezagdragers voorzien zullen worden van nieuwe badges. Het gaat om een totaal van 1613 dignitarissen te weten: 1210 basja, 28 hoofdbasja’s, 335 kapiteins, 37 hoofdkapiteins, 1 stamhoofd en 1 waarnemend stamhoofd, 2 granmans en 1 waarnemend granman.

Het project wordt uitgevoerd door het Directoraat Duurzame Ontwikkeling voor Afro-Surinamers Binnenland (DDOAS). Minister Edgar Dikan heeft het project vorige week vrijdag officieel gelanceerd. De nieuwe pasjes moeten de zichtbaarheid en herkenbaarheid van het traditioneel gezag verbeteren.

Het directoraat zal de komende tijd missies uitvoeren naar het binnenland en op centrale plekken zullen de dignitarissen van omliggende dorpen voorzien worden van de pasjes. De meeste dignitarissen beschikken over pasjes die twee jaar of ouder zijn.

OOK INTERESSANT
SoZaVo start fysieke registratie in Wanica, Para en Saramacca

Dit project is een voorloper op een ander project dat moet voorzien in het opzetten van een atelier voor het Ministerie van Regionale Ontwikkeling. De voorbereidingen daartoe worden verricht door de Commissie Opzetten Aterlier.

De bewindsman heeft de aanwezige dignitarissen gegarandeerd dat de minister met een eigen atelier uiteindelijk ervoor zal zorgen dat zij allemaal tijdig zullen beschikken over nieuwe uniformen. Hetzelfde atelier zal ook zorgen voor de uniformen van de bestuursdienst.