Nieuwe partydrugs in Suriname

Middelen met amfetamine, zoals ecstasy en mets amfetamine, hebben een flinke opmars gemaakt. Dat komt door de goedkope en gemakkelijke productie van deze drugs. Voor het maken van synthetische drugs zijn geen grote investeringen nodig.

In tegenstelling tot drugs op plantaardige basis zoals opiaten of cocaïne kunnen synthetische drugs overal gemaakt worden en vergen ze weinig investeringen van criminelen, aldus UNODC.

Naar aanleiding van een bericht op social media dat jongeren bij een party op 31 december een onbekende bruine substantie in hun drank hebben gebruikt dat als “Sukru” werd aangeduid, is er discussie ontstaan over het type drugs waar het in dit geval om gaat.

“Wij zouden een gedegen onderzoek moeten houden om de ware identiteit van de gesignaleerde drug vast te kunnen leggen, maar de gouden regel blijft van kracht: “Drugs Pasi na Las Pasi”. Ouders let op uw kinderen en bij elk afwijkend gedrag dat u constateert consulteer direct een ter zake deskundige instantie. Op de eerste plaats de arts te bereiken bij Spoedeisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis”, aldus de waarschuwing van de NAR.

Verder kan men terecht bij de afdeling Polikliniek Verslavingszorg van het Psychiatrisch Centrum Suriname aan de Letitia Vriesdelaan #1 tel 477190 of contact opnemen met NGO’s stichtingen in de verslavingszorg waarvan de contactnummers hieronder volgen.

Stichting:
De Stem 440669
Victory Outreach 8757643
Geloof en Nieuw Leven 475901
Liefdevolle Handen 8540332

(GFC)

Overige berichten