fbpx
Nieuwe maatregel: bruggen gesloten tijdens lockdown

GFC NIEUWS- Vanaf vanavond, woensdag 26 augustus, zullen van 20.00 uur in de avond tot en met 05.00 uur in de ochtend alle bruggen over de Suriname,- Coppename, – en de Saramaccarivier en het Saramacca kanaal afgesloten worden door de politie.

Zoals bekend is het tijdstip tussen 20.00 tot en met 05.00 uur de lockdown-periode als een der Covid-19- maatregelen.

Alleen personen die een dispensatiebewijs van het NCCR hebben of personen behorende tot de zogenaamde essentiële diensten, die van of naar het werk gaan, zullen doorgelaten worden wanneer zij bij de bruggen aankomen. De rest zal ter plaatse moeten blijven tot na de lockdown.

Verschillende politie-eenheden hebben in het weekeinde van vrijdag 21 augustus tot en met zondag 23 augustus in totaal 216 lockdown-overtreders aangehouden en overgebracht naar de hal op het terrein van de Politie Academie.

De politie doet een dringend beroep op de burgers in Suriname om niet zonder noodzaak op straat te gaan en om de Covid-19-maatregelen in acht te nemen.

Meer nieuws

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.

6 nieuwe coronabesmettingen

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal zijn 6 personen positief getest op Covid-19 en 2 genezen. Het aantal actieve gevallen is 22.