Nieuwe jeugdambassadeurs geïnstalleerd

De vier nieuwgekozen jeugdambassadeurs zijn dezen week geïnstalleerd in het presidentieel paleis.

Het viertal, bestaande uit twee jeugdambassadeurs voor duurzame ontwikkelingsdoelen (SDG) en twee voor Caricom, is geïnstalleerd door vicepresident Michael Ashwin Adhin die president Desiré Bouterse vertegenwoordigde.

Het gaat om Sivern Hammen, Chermain Pansa, Dwight Prade en Georgette Grootfaam. Met de installatie zijn zij formeel in functie als jeugdambassadeurs.

Na de installatie heeft de vicepresident de jongeren toegesproken. Vervolgens heeft hij de felicitaties overgebracht. Tijdens een buitengewone algemene ledenvergadering in april heeft het Nationaal Jeugdparlement (NJP) deze nieuwe jeugdambassadeurs voor de komende twee jaar gekozen.

Totaal hebben 11 kandidaten deelgenomen aan de verkiezingen. De kandidaten voor CARICOM-jeugdambassadeur waren: Miquel Abili, Gilton Amoksie, Michelle Belfor, Georgette Grootfaam, Josafath Kanape, Dwight Prade en Jason Prisiri.

De kandidaten voor UN SDG jeugdambassadeurs waren: Cheniva Becker, Sivern Hammen, Stefanie Lauchman, Chermain Pansa en Carol Wens.

Overige berichten