fbpx

Nieuwe impulsen aan verslavingszorg

Een goedgekeurd twinningsproject uit het samenwerkingsverband tussen Suriname en Nederland resulteert in de uitwisseling van ervaring en methodieken tussen de partners Christelijke Hulpverlening Oost- Groningen Nederland en de stichting Geloof en Nieuw Leven Suriname.

Het project is genaamd, “Herinrichting naar 12 stappen kliniek Geloof en Nieuw leven”.

Beide partners zijn werkzaam in de verslavingszorg en kunnen door het uitwisselingsprogramma bruikbare elementen toevoegen aan hun behandelmethoden.

Na een bezoek aan de organisatie in Nederland in februari is het nu tijd dat de Nederlandse organisatie Suriname bezoekt voor het verzorgen van trainingen en het dienen van advies.

Directeur Andre Sluik en motivator Erik Velema zijn de vertegenwoordigers die zullen afreizen voor het project. Op 26 en 27 maart wordt de training gehouden en op 28 maart een praktijkbijeenkomst.

BEKIJK OOK
Culturele opvattingen binnen samenleving die risicofactoren zijn bij intiem partnergeweld en geweld aanmoedigen

Naast de gastheer zijn alle organisaties in de verslavingszorg Suriname uitgenodigd om te participeren, die verbonden zijn in de Rode Zone (behandeling) van de Nationale Antidrugs Raad. De logistieke organisatie van de training is in handen van het Uitvoerend Bureau van de Nationale Antidrugs Raad.

Met de nieuwe impulsen zullen meer mensen met een verslavingsprobleem geholpen kunnen worden door de laagdrempelige benadering van de hulpverlening.