Nieuwe focal point for health cooperation tussen Suriname en Frans-Guyana

De nieuwe focal point for health cooperation with Suriname for Agence Régionale de Santé(ARS), Gérald Egmann, heeft een kennismakingsbezoek gebracht aan het ministerie van Volksgezondheid. De delegatie werd ontvangen door de directeur van het ministerie, Maureen Wijngaarde-Van Dijk.

Het doel van het bezoek betreft een kennismaking en het intensiveren van de bilaterale samenwerking tussen Suriname en Frans-Guyana op het gebied van gezondheidszorg.

Tijdens het gesprek zijn verschillende zaken aangekaart welke de samenwerking tussen beide landen moet verhogen. Het betreft in deze trainingsmogelijkheden voor trauma- en emergency deskundigen en een mogelijke samenwerking met het Marwina ziekenhuis.

Ook is er besproken welke ondersteuning geboden kan worden door Frans-Guyana met betrekking tot de kwik onderzoeken langs de Marowijne rivier. Er zal een MOU ondertekend worden in de nabije toekomst om deze samenwerking een officiële status te geven.

Egmann en zijn team zijn tot 24 januari in Suriname. In deze periode zal de delegatie verschillende bezoeken afleggen aan zorginstellingen waaronder: het EHBO van het AZP, Marina ziekenhuis, RGD Albina en Moengo, het Diakonessenziekenhuis en het Militaire hospitaal.(GFC)

Overige berichten