fbpx

Nieuwe dc’s nemen officieel over

De nieuwe districtscommissarissen Frederik Finisie (Brokopondo) en Humphrey Jeroe (Sipaliwini /Bestuursressort Boven-Suriname) hebben het beheer over hun verzorgingsgebieden officieel overgenomen. Deze overdracht vond deze week plaats met de ondertekening van de protocollen van overdracht met hun voorgangers, Kenya Pansa en Yvonne Pinas.

De ondertekening vond plaats in de vergaderzaal van het ministerie van Regionale Ontwikkeling, onder toezicht van directeur Wensley Misiedjan (Directoraat Duurzame Ontwikkeling Afro-Surinamers Binnenland).

“Vandaag dragen we het beheer formeel over aan de nieuwe dc’s,” aldus Misiedjan. Hij heeft de dc’s met meer ervaring opgeroepen om de nieuwkomers te ondersteunen. De nieuwbakken burgervaders heeft hij aangemoedigd om indien nodig, advies in te roepen van hun collegae die al langer aan de weg timmeren.

OOK INTERESSANT
Ouderenzorg-werker Nyamad Moenna: Laat alleenstaande weduwen en weduwnaren niet verpauperen en vereenzamen

President Desiré Bouterse heeft Finisie zaterdag beëdigd en geïnstalleerd op Brownsweg. Een dag later was het de beurt van Jeroe, die beëdigd en geïnstalleerd werd op Atjoni.

Finisie volgt collega Kenya Pansa op, terwijl Jeroe overneemt van dc Yvonne Pinas, die geruime tijd heeft waargenomen in Boven-Suriname.