fbpx

Nieuwe data uit Zuid- Afrika: klachten van met Omicron besmette personen lijken mee te vallen

GFC GEZONDHEIDSREDACTIE- Er komt steeds beter nieuws uit Zuid- Afrika voor wat betreft het ziekteverloop van personen die besmet zijn geraakt met de Omicronvariant van het coronavirus.

Uit de jongste data die is gepubliceerd door dokter Fareed Abdullah, director of the Office of AIDS and TB Research at the SAMRC en part time HIV Clinician at the Steve Biko Academic Hospital, blijkt dat ruim driekwart van de personen die in de provincie Gauteng besmet zijn geraakt met Omicron, in het ziekenhuis waren voor klachten die geen verband houden met COVID-19.

Het ziekenhuisbeleid vereist dat alle patiënten die moeten worden opgenomen, eerst worden getest op corona.

BEKIJK OOK
Chemicaliën in kunststoffen kunnen spermakwaliteit negatief beïnvloeden

Deze patiënten vertoonden geen infectiegerelateerde klachten, maar werden vervolgens wel positief getest op de Omicronvariant.

Een belangrijke vroege bevinding in deze analyse is volgens dokter Fareed Abdullah, de veel kortere gemiddelde verblijfsduur van 2,8 dagen voor SARS-CoV-2-positieve patiënten die in de afgelopen twee weken op de COVID-afdelingen zijn opgenomen.

Dat is in schril contrast vergeleken met een gemiddelde verblijfsduur van 8,5 dagen in de afgelopen 18 maanden.

Deze kortere verblijfsduur wordt gerapporteerd in verschillende ziekenhuizen.

Abdullah benadrukt dat er meer tijd nodig is om de vragen over de ernst van COVID-19 veroorzaakt door de nieuwe Omicronvariant volledig te beantwoorden.