Nieuwe cola ‘roept positieve herinneringen op aan zorgeloze zomerdagen’

Redactie GFC Nieuws — Coca Cola gaat de fans geven waar zij naar verlangen: cola met een smaakje. Op 25 februari komen Orange Vanilla Coke en Orange Vanilla Coke Zero Sugar in de schappen.

Met Orange Vanilla heeft Coke na 10 jaren eindelijk weer een nieuw smaakje, verkrijgbaar in blikjes van ruim een derde liter en plastic flessen van ongeveer een halve liter.

“We wilden positieve herinneringen oproepen aan zorgeloze zomerdagen,” zegt Coca-Cola-merkregisseur Kate Carpenter op de blog van het bedrijf.

“Daarom leunden we in op de sinaasappel-vanille smaakcombinatie – die doet denken aan de romige oranje ijslolly’s waar we zo van hielden toen we opgroeiden, maar op een klassieke cola-manier.”

De geboorte van Orange Vanilla komt op een moment dat Big Soda worstelt met kritiek op de ongezonde eetgewoonten van Amerikanen en met gemeenten in het hele land die zogenoemde soda-belastingen instellen.

Bovendien kopen Amerikanen nu meer flessenwater dan koolzuurhoudende dranken, zo blijkt uit gegevens van het onderzoeks- en adviesbureau Beverage Marketing.

Foto: Coca Cola

Overige berichten