fbpx

Nieuwe buitenboordmotor voor stamhoofd Wayana’s

Nielton Grootfaam, directeur van het directoraat Duurzame Ontwikkeling Inheemsen (DDOI), heeft een nieuwe 85 PK Yamaha buitenboordmotor overhandigd aan het stamhoofd der Wayana’s, Pelenapin Ipomadi. De overhandiging vond maandag plaats op het directoraat.

Het directoraat heeft ook voedselpakketten, ten behoeve van de dorpen Linsidede en Kumakapan, overhandigd aan het stamhoofd. Die twee dorpen tellen ongeveer 25 huishoudens.

Pelenapin Ipomadi woont zelf in het dorp Kawamhakan, ook wel bekend als Anapike. De Wayana’s vormen 1 van de 4 grote Inheemse stammen in Suriname. Zij zijn voornamelijk gevestigd in het Zuid-Oosten van Suriname, aan de Lawa- en Tapanahony rivier.

BEKIJK OOK  Minister Somohardjo: Onafhankelijksheidsplein al gereserveerd voor viering Javaans nieuwjaar

Deze overhandiging vond plaats in navolging van het kennismakingsbezoek van DDOI van het ministerie van Regionale Ontwikkeling, in de maand november aan de dorpen Linsidede, Kawemhakan/Anapaike en Kumakapan.

Bij dit bezoek is er van gedachten gewisseld met de bewoners over de knelpunten binnen de gemeenschappen. Toen kwam onder andere naar voren dat de buitenboordmotor van het stamhoofd is gestolen. Vanwege het belang van transport te water tussen de dorpen, heeft het directoraat hierop ingespeeld.(GFC)