fbpx
Nieuwe brug te Manjadam-Domburg opgeleverd en opengesteld voor alle verkeer

GFC NIEUWS- Minister Vijay Chotkan van Openbare Werken, Transport en Communicatie (OWT&C) heeft de plaatselijke bewoners tijdens de oplevering van de nieuwe brug tussen de Manjadam en Domburg 3e straat in Domburg, Wanica op een bijzondere wijze gefeliciteerd.

De oude loopbrug welke alleen bestemd was voor voetgangers, is vervangen door een totaal nieuwe brug die ook toegestaan is voor voertuigen. Na heel hard werken kon de brug na een week zaterdag worden opgeleverd. De oudste bewoner van de buurt werd in de gelegenheid gesteld om de opening te verrichten door de lintjes te knippen en de nieuwe brug voor open te verklaren.

De minister gaf aan dat niet alleen het Ministerie van OWT&C, maar ook middels medewerking van de plaatselijke bevolking, sponsoren en de heer Karel Ganpat hebben bijgedragen aan de totstandkoming van dit mooie project. Dit initiatief werd door de Minister genomen toen drie maanden geleden thuis bij de familie Karel Ganpat werd vergaderd.

Buurtbewoners hadden de minister verzocht om de in 1983 gebouwde loopbrug die heel wat mankementen vertoonde, spoedig te herstellen of te vernieuwen en indien mogelijk een heel andere brug te bouwen, zodat het bestemmingsverkeer ook gebruik van kan maken. De mensen moesten voorheen 7 km omrijden om naar de Majadam te komen.

Minister Chotkan zorgde ervoor dat de Manjadam en de Domburg 3e straat eerst van een laag base course werd voorzien, waarna de bouwwerkzaamheden van de nieuwe brug van start zijn gegaan op 25 april.

Meer nieuws

Vergunning City Change opgeschort

GFC NIEUWS- De Centrale Bank van Suriname heeft conform artikel 38 lid 2 Wet Toezicht Geldtransactiekantoren 2012 de door haar aan City Change, gevestigd aan…

China wil versterking band met Suriname

GFC NIEUWS- De ambassadeur van China, Liu Quan, heeft tijdens een bezoek aan de minister van Natuurlijke Hulpbronnen (NH), David Abiamofo, het belang van het…

Man (26) overleden na botsing met boom

GFC NIEUWS- 29/11/20- Bij een eenzijdig ongeval is zondagmorgen een 26- jarige man om het leven gekomen. Getuigen hebben het slachtoffer nog gereanimeerd.

Covid-19: 82 testen, 1 positief

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal testte slechts 1 persoon in Paramaribo positief op Covid-19. In totaal zijn 82 testen uitgevoerd.

Wayana willen eeuwenoud pad herstellen

GFC NIEUWS- Door een historisch looppad van de Wayana in Zuid-Oost Suriname weer open te kappen, kunnen de Wayana Inheemsen, die dorpen hebben in zowel…

Ricardo Panka nieuwe woordvoerder NDP

GFC NIEUWS- De Nationale Democratische Partij (NDP) laat in een persbericht weten dat vanaf 27 november Ricardo Panka als woordvoerder van de partij zal optreden.

DOE en A20 gaan samenwerken

GFC NIEUWS- Met het oog op de stabiele ontwikkeling van Suriname, tekenen op 27 november de politieke partijen Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) en…