fbpx

Nieuwe bloedtest kan hersenbeschadiging in vroeg stadium ontdekken

GFC NIEUWSREDACTIE- Een ultragevoelige bloedtest kan de sleutel zijn tot het detecteren van hersenbeschadiging, het voorspellen van klinische resultaten en het identificeren van mensen met een risico op dementie na een hoofdletsel.

Tijdens een studie werd gebruik gemaakt van de nieuwste test om schade aan de hersenen op te sporen bij mensen die traumatisch hersenletsel (TBI) hebben opgelopen.

Dit betekent dat bloedonderzoek vergelijkbare informatie kan opleveren als magnetische resonantie beeldvormingsscans (MRI), maar op een meer kosteneffectieve en toegankelijke manier.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Impotentie, hoge bloeddruk en de link met het gebruik van mondwaters en tandpasta’s met fluoride

Onderzoekers suggereren dat het meten van de eiwitbiomarker in het bloed een eenvoudigere, nauwkeurigere manier zal bieden om klinische resultaten te voorspellen.

BEKIJK OOK
Slechte gezondheid van het hart voorspelt vroegtijdige hersenveroudering

Ze zeiden dat het kan helpen om mensen met een hoger risico op het ontwikkelen van dementie te identificeren.

Professor David Sharp is de senior auteur van het artikel en directeur van het Uk Dementia Research Institute ’s (UK DRI) Care Research and Technology Centre aan het Imperial College London.

Over de hele wereld lijden jaarlijks ongeveer 50 miljoen mensen aan TBI als gevolg van hoofdletsel.

BEKIJK MEER GFC NIEUWS: KLIK HIER