Nieuwe bestemming terrein en directeurswoning Plantage Peperpot

Een nieuw Boutique Hotel op een oude koffie- en cacaoplantage: het terrein en de fraai gerestaureerde directeurswoning van Plantage Peperpot hebben een nieuwe bestemming gekregen.

Het toerisme in het district Commewijne krijgt hierdoor, vlak over de brug rechts, een krachtige impuls met 18 hotelkamers en twee restaurants.

De plantage verwerkte tot 1998 koffie en cacao van eigen teelt. Veel cacaobomen staan er nog steeds. De monumentale gebouwen zijn na de sluiting helaas in verval geraakt.

Tien jaar geleden zijn de meeste opstallen door een Nederlandse investeerder opgekocht en is de directeurswoning onder lokale architectuur gerestaureerd. Hierin zijn onlangs 4 hotelkamers gerealiseerd, in een nieuw gebouwd aangrenzend ‘koffiehuis’ en ‘cacaohuis’ nog eens elk 8 en 6 kamers.

‘Boutique Hotel’ staat voor een klein hotel met een bijzonder karakter. Bij Peperpot is dat de koloniale buitenkant met kamers die voorzien zijn van een moderne look.

Boutique Hotel Peperpot werkt nauw samen met Peperpot Natuur Park. Binnenkort kunnen bezoekers van het hotel en de restaurants vanaf de oude koffieloods via de moestuin en de fruitgaard naar de nieuw aangelegde natuurtrails.

Op maandag 25 februari stelt Boutique Hotel Peperpot haar deuren open. Er zal een rondleiding over de plantage zijn door een oud werknemer van de oude koffie- en cacaoplantage.

Overige berichten