fbpx

Nieuwe behandeling vermindert kniepijn aanzienlijk zonder operatie

GFC NIEUWSREDACTIE- Geniculaire zenuwradiofrequente ablatie is een minimaal invasieve behandeling voor kniepijn als gevolg van artrose van de knie en kan de pijn aanzienlijk verminderen, vooral voor volwassenen van 50 jaar en ouder.

Dit blijkt uit nieuw onderzoek dat wordt gepresenteerd op de jaarlijkse wetenschappelijke bijeenkomst van de Society of Interventional Radiology in Phoenix.

Dit is de eerste keer dat een studie de demografie van de patiënt, de eerdere chirurgische geschiedenis en andere klinische kenmerken heeft onderzocht die het niveau van pijnvermindering na de behandeling kunnen voorspellen.

“We weten dat deze behandeling duidelijke voordelen heeft bij het verminderen van pijn en het verbeteren van het vermogen om dagelijkse activiteiten voor patiënten te doen,” zei Kaitlin Carrato, MD, hoofdbewoner in interventionele radiologie in het MedStar Georgetown University Hospital.

OOK INTERESSANT
Alarmerende uitkomst studie: veel meer kanker onder piloten en grondpersoneel

“Maar nu we weten dat het bijzonder nuttig is voor mensen ouder dan 50 jaar, kan het betekenen dat mensen met chronische pijnaandoeningen, zoals artritis, meer baat zouden hebben bij deze behandeling dan patiënten met acute pijn, zoals een blessure.”

De onderzoekers voeren momenteel langetermijnstudies uit naar deze behandeling die dieper ingaan op welke andere factoren kunnen voorspellen hoe goed de behandeling zal werken.

Dezelfde behandeling wordt ook uitgevoerd met schouder-, heupen- en sacro-iliacale gewrichten, waarbij de wervelkolom aansluit op het bekken.