fbpx

Nieuwe ambassadeur van China op bezoek bij minister Gopal

De nieuwe ambassadeur van China, Liu Quan, heeft een bezoek gebracht aan de minister van Sport- en Jeugdzaken, Lalinie Gopal. Zowel de minister als de ambassadeur willen de bilaterale samenwerking tussen Suriname en China voortzetten op het gebied van sport en jeugd en waar nodig uitbreiden. Er werd ook aandacht besteed aan de reeds gemaakte afspraken met de voormalige ambassadeur.

Minister Gopal sprak de hoop uit dat beide landen elkaar zullen aanvullen met betrekking tot de mogelijkheden voor sport en jeugdontwikkeling. In dit kader deed de bewindsvrouw het voorstel om een intentieverklaring te tekenen welke als leidraad zal dienen bij het uitvoeren van programma’s.

Met de steun van de Chinese Ambassade is er voor de gemeenschap van Sophia’s Lust en omgeving een gemeenschapscentrum gebouwd. Eveneens bestaat er op het gebied van sport ook reeds een goede samenwerking met de ambassade.

OOK INTERESSANT
Start fysieke registratie koopkrachtversterking in Commewijne, Coronie en Nickerie

De diplomaat wil hulp bieden bij het ontwikkelen van de tafeltennissport in Suriname.

In verband met 165 jaar Chinese Immigratie in Suriname is het voorstel gedaan om een martial arts coach naar Suriname te halen, die zijn expertise zal delen met lokale beoefenaars van deze vechtkunst. Dit voorstel is gedaan op basis van de gemaakte afspraken met de voorganger van Li Quan.

Aan jongeren biedt de ambassade diverse korte cursussen en langdurige opleidingen aan die in China verzorgt zullen worden. Diverse jeugdparlementariërs en ambtenaren hebben hiervan reeds gebruik gemaakt.