fbpx

Nieuwbouwwoningen Mariënburg overgedragen aan brandslachtoffers

In opdracht van president Desiré Delano Bouterse zijn twee woningen te Mariënburg gebouwd en opgeleverd. De huizen zijn bestemd voor de twee families die op 3 september 2018 werden getroffen door brand, waarbij hun woningen werden verwoest.

Door tussenkomst van de president en Djojo Bedrijven Groep mochten maandag 24 december, deze twee gezinnen hun intrek nemen in hun nieuwe woning. De bouwwerkzaamheden zijn uitgevoerd door Djojo Bedrijven Groep.

Districtscommissaris Adjaikoemar Kali van Commewijne sprak de aanwezigen tijdens dit bijzonder moment toe en gaf aan dat wanneer een huis is afgebrand en ook alle inboedel in vlammen is opgegaan, de slag heel hard komt.

“De getroffenen hebben in die situatie geen financiën en ook niet de kracht om wederom een huis op te zetten. Wij mogen van geluk spreken dat er personen zijn in de samenleving die hun hart op de juiste plaats hebben. Een van hen is de heer Djojo Besari, directeur van Djojo Bedrijven Groep. Hij heeft met zijn staf en medewerkers alles in het werk gesteld, zodat de familie weer over een onderdak kon beschikken”, sprak de burgervader.

BEKIJK OOK  Vrouw op ‘Most Wantend List’ weer vrij

“Dit is het bewijs dat de Surinamers elkaar moeten helpen, want er zijn genoeg mensen in de samenleving die een ander in nood willen helpen en alleen op deze wijze kunnen wij een bijdrage leveren. Misschien moet er een noodfonds in het leven worden geroepen voor het district Commewijne, waarbij burgers een financiële bijdrage leveren om in dit soort gevallen te kunnen inkomen,” zei Rajiv Ramsahai, lid van De Nationale Assemblee (DNA).

Djojo van Djojo Bedrijven Groep zegt dat hij zijn medewerking persoonlijk heeft toegezegd, waarna de opdracht werd bevestigd door de president. Hij wenst de bewoners veel woongenot toe in de gloednieuwe woningen, die door jonge krachten van het bedrijf zijn opgezet.(GFC)