fbpx
Facebook Pagelike Widget

Nieuw-Zeeland heeft minister van Buitenlandse Zaken met een gezichtstatoeage

GFC NIEUWS- Premier Jacinda Ardern heeft maandag onthuld dat ze haar regeerteam vormt met onder meer de eerste openlijk homoseksuele vice-premier van Nieuw-Zeeland en een minister van Buitenlandse Zaken met een gezichtstatoeage.

De pas herkozen 40- jarige premier van Nieuw Zeeland kiest voor diversiteit, maar ook kwaliteit en talent, zegt ze. Opvallend is de nieuwe minister van Buitenlandse Zaken Nanaia Mahuta met een bijzonder uiterlijke verschijning.

De nieuwe bewindsvrouw heeft een moko kauae, dat is een traditionele vrouwelijke Maori-tatoeage op de kin.

Ardern benoemde ook Grant Robertson tot vice-premier. Hij wordt hiermee de eerste openlijk homoseksuele persoon die deze functie mag bekleden.

Meer nieuws

7 nieuwe coronagevallen erbij

GFC NIEUWS- Dinsdag testten 7 personen positief op Covid-19. Paramaribo noteert 6 nieuwe besmettingen en Wanica 1.

BOG houdt drive- thru-uitreiking

GFC NIEUWS- Ter afsluiting van de training Basis Psychosociale Vaardigheden voor COVID-19 hulpverleners heeft er een drive-thru uitreiking plaatsgevonden.

Dringende aanpak natte infrastructuur Saramacca

GFC NIEUWS- Tijdens een spoed onderhoud tussen het DNA-lid Radjendre Debie en districtscommissaris Sherin Bansi-Durga van Saramacca met de minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij…

Geen nieuwe Covid-gevallen maandag

GFC NIEUWS- Al twee dagen op rij is niemand positief getest op Covid-19. Het voorbije etmaal zijn 23 testen uitgevoerd en testte iedereen negatief.

Achaibersing buigt zich over knelpunten BBGO

GFC NIEUWS- Minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning heeft zich samen met het bestuur van de Bond voor Belangenbehartiging Gepensioneerden uit Overheidsdienst (BBGO) gebogen…

BEP brengt bezoek aan Kwinti en Pamaka Gaaman

GFC NIEUWS- Een delegatie van de politieke partij BEP onder leiding van voorzitter Ronny Asabina heeft op Onafhankelijkheidsdag een kennismakingsbezoek gebracht aan de pas beëdigde…

Succesvolle launch NPS Global Village

GFC NIEUWS- Op initiatief van afdeling Nederland van de Nationale Partij Suriname (NPS) is recent tijdens een virtuele kick-off meeting de NPS Global Village gestart.

Vergunning City Change opgeschort

GFC NIEUWS- De Centrale Bank van Suriname heeft conform artikel 38 lid 2 Wet Toezicht Geldtransactiekantoren 2012 de door haar aan City Change, gevestigd aan…