fbpx
Nieuw T-shirt Stichting Dierenbescherming in teken van Moederdag

Zaterdag, ter gelegenheid van Moederdag, lanceren de Stichting Dierenbescherming Suriname (DBS) en Readytex hun nieuwste DBS T-shirt.

Dit is inmiddels de 16de editie in de serie T-shirts waar zij gezamenlijk mee startten in 2013.

Het ontwerp voor het nieuwe Moederdag T-shirt is gecreëerd door beeldend kunstenaar Wilgo Vijfhoven. Hij is de 7 de kunstenaar aangesloten bij Readytex Art Gallery die deze bijzondere taak op zich neemt.

Het is heel toepasselijk dat juist Vijfhoven het beeld voor dit Moederdag T-shirt van de DBS ontwerpt. Allereerst omdat hij in zijn werk consequent een grote liefde voor de vrouw manifesteert, en in de tweede plaats omdat deze kunstenaar altijd, vroeger subtieler, maar tegenwoordig steeds duidelijker, ook dieren in zijn werk opneemt. “Mens en dier hebben elkaar nodig”, zegt Vijfhoven dan ook terecht, “elk wezen heeft zijn functie op deze aarde.”

De halzen en koppen van de twee ‘streng’ ogende aka’s vormen in zijn ontwerp een liefdevol hart. Ook bij moeders die streng overkomen, staat de liefde voor hun kind altijd centraal, zegt de kunstenaar daarover.

Trouw aan zijn karakteristieke handschrift, verwerkt hij in het onderste hart heel subtiel, ook letterlijk de moederborst. De ijverige mieren in het ontwerp staan symbool voor het harde werk dat moeders dagelijks verzetten ten behoeve van hun gezin. Met dit artistieke design geeft Wilgo Vijfhoven ook vooral aan dat elk dier, ongeacht hun uiterlijk, groot of klein, een belangrijke rol vervult in het behouden van een perfecte balans in de natuur.

“Een mooier Moederdag cadeau kunt u bijna niet bedenken. Uw aankoop van het DBS T-shirt draagt aanzienlijk bij tot de continuïteit van het goede werk dat de DBS ten behoeve van het Surinaamse dier verzet”, meent de stichting.

De projecten van de stichting en het opvangen en verzorgen van de dieren in het dierenasiel kosten veel geld en uw steun is daarbij essentieel. Komt u dus gezellig naar de Moederdag taartenverkoop op zaterdag 11 mei en helpt u de fundraisingspot weer flink aan te vullen.

Naast het nieuw ‘original design by Wilgo Vijfhoven’ T-shirt, bent u er ook terecht voor heerlijke lekkernijen zoals taarten en cupcakes. En indien u, of uw moeder, nog een of meerdere van de vorige DBS T-shirts in uw collectie mist, dan is dit ook uw kans om te kijken of u die alsnog compleet kunt maken.

De Moederdag taartenverkoop van de Stichting Dierenbescherming Suriname wordt gehouden zaterdag op de sidewalk van Choi’s Noord. Het nieuwe DBS T-shirt is vanaf aanstaande maandag tevens te koop bij Readytex.

Meer nieuws

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.