fbpx
Facebook Pagelike Widget

Nieuw Surinaamse ministerie voor eigen productieontwikkeling nu zeer noodzakelijk

GFC NIEUWS- Het is nu meer dan ooit, gelet op de huidige wereldcrisis, zeer noodzakelijk dat er op de meest korte termijn een nieuw Surinaamse ministerie in het leven wordt geroepen dat zich specifiek en doelgericht gaat bezig houden met het stimuleren van onze eigen productie.

Dat zeggen verscheidende deskundigen en ondernemers aan GFC Nieuws.

“Gelet op de slechte economische omstandigheden in de wereld is het van eminent belang dat wij zo snel mogelijk gaan werken aan het verbeteren van onze eigen productie binnen verschillende segmenten. Dit zal zorgen voor meer werkgelegenheid, een stimulering van de economie, meer koopkracht en minder afhankelijkheid van het buitenland en hun valuta”, is de opvatting.

“Het nieuw ministerie zal in nauwe samenwerking met alle relevante actoren binnen de overheid en het bedrijfsleven een meerjaren Masterplan moeten uitwerken om ons eigen productieniveau naar een veel hoger niveau te tillen”, benadrukken ze.

 

 

 

 

Meer nieuws

7 nieuwe coronagevallen erbij

GFC NIEUWS- Dinsdag testten 7 personen positief op Covid-19. Paramaribo noteert 6 nieuwe besmettingen en Wanica 1.

BOG houdt drive- thru-uitreiking

GFC NIEUWS- Ter afsluiting van de training Basis Psychosociale Vaardigheden voor COVID-19 hulpverleners heeft er een drive-thru uitreiking plaatsgevonden.

Dringende aanpak natte infrastructuur Saramacca

GFC NIEUWS- Tijdens een spoed onderhoud tussen het DNA-lid Radjendre Debie en districtscommissaris Sherin Bansi-Durga van Saramacca met de minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij…

Geen nieuwe Covid-gevallen maandag

GFC NIEUWS- Al twee dagen op rij is niemand positief getest op Covid-19. Het voorbije etmaal zijn 23 testen uitgevoerd en testte iedereen negatief.

Achaibersing buigt zich over knelpunten BBGO

GFC NIEUWS- Minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning heeft zich samen met het bestuur van de Bond voor Belangenbehartiging Gepensioneerden uit Overheidsdienst (BBGO) gebogen…

BEP brengt bezoek aan Kwinti en Pamaka Gaaman

GFC NIEUWS- Een delegatie van de politieke partij BEP onder leiding van voorzitter Ronny Asabina heeft op Onafhankelijkheidsdag een kennismakingsbezoek gebracht aan de pas beëdigde…

Succesvolle launch NPS Global Village

GFC NIEUWS- Op initiatief van afdeling Nederland van de Nationale Partij Suriname (NPS) is recent tijdens een virtuele kick-off meeting de NPS Global Village gestart.

Vergunning City Change opgeschort

GFC NIEUWS- De Centrale Bank van Suriname heeft conform artikel 38 lid 2 Wet Toezicht Geldtransactiekantoren 2012 de door haar aan City Change, gevestigd aan…