Nieuw onderzoek: Covid besmetting zorgt voor evenveel immuniteit als vaccin

GFC NIEUWSREDACTIE- Een onderzoek onder 20.000 Britse gezondheidsmedewerkers toont aan dat mensen die het coronavirus al eerder hebben gehad, immuun zijn tegen een potentiële herinfectie met het virus.

“Een natuurlijke besmetting werkt net zo goed als een vaccin, en dat is heel goed nieuws voor de bevolking”, zei een expert verbonden aan Public Health England, een Engelse gezondheidsorganisatie.

Het zou ervoor zorg dragen dat groepsimmuniteit toeneemt waardoor mensen elkaar minder snel kunnen besmetten.

De bevinding toont aan dat een infectie gedurende ten minste vijf maanden een krachtige, maar niet volledige bescherming biedt tegen een herinfectie met het potentieel dodelijke coronavirus, meldt CNBC.

Volgens het onderzoek ben je na besmet te zijn geweest met het virus voor 83% beschermt tegen een herinfectie en ben je voor 94% beschermt tegen een symptomatische Covid besmetting, wat gelijk staat aan de meest effectieve vaccinaties.

Een Schotse viroloog meldt verder dat het onderzoek ook aanduidt dat mensen die zijn hersteld van Covid, minder geneigd zijn het virus onbewust aan anderen door te geven, omdat een natuurlijke besmetting ongeveer 75% bescherming leek te bieden tegen een asymptomatische herinfectie.