Nieuw onbekend virus uit Brazilië baart zorgen

GFC GEZONDHEIDSREDACTIE-  De onbekende nieuwe virusstam die is opgedoken in Brazilië en mogelijk in andere Zuid- Amerikaanse landen baart gezondheidsdeskundigen zorgen.

Britse topexperts laten via verscheidene media in hun land weten dat er nog weinig bekend is over dit virus dat komt uit onze regio.

Het wordt niet uitgesloten dat deze gevaarlijker is dan de vorige varianten, onderzoek zal dat moeten uitwijzen. Het is ook nog niet zeker of de vaccins beschermen tegen deze nu pas ontdekte virusstam.

Personen uit Suriname mogen vanaf morgen niet meer binnenkomen in het Verenigd Koninkrijk (VK).

Het verbod geldt ook voor alle reizigers uit Guyana, Frans-Guyana, Brazilië, Argentinië, Uruguay, Venezuela, Bolivia, Chili, Colombia, Ecuador, Panama, Paraguay en Peru. 

De nieuwe virusvariant is voor het eerst vastgesteld bij 4 Braziliaanse reizigers uit het Amazonegebied en is anders dan de voorgaande corona virusstammen uit Engeland en Zuid- Afrika.

Het Braziliaanse gezondheidsministerie heeft meegedeeld dat Japanse onderzoekers hebben ontdekt dat de nieuwe variant 12 mutaties heeft. Dat zou mogelijk kunnen zorg dragen voor een grotere kans op virusinfecties.

 

Overige berichten

Add Comment