fbpx
Nieuw Koffiekamp en Rosebel bespreken knelpunten

GFC NIEUWS- Multinational Rosebel Goldmines heeft dinderdag samen met districtscommissarie Frederik Finisie, een onderhoud gehad met de gemeenschap van Nieuw Koffiekamp.

Het doel van de bijeenkomst was om de relatie tussen het bedrijf en het dorp te bespreken, waarbij de gemeenschap alle wensen en grieven op tafel hebben gelegd.

Enkele knelpunten die zijn aangehaald door de gemeenschap en toezeggingen van Rosebel zijn geweest:

Asfaltering weg vanaf de hoek van de weg naar Brownsweg

Het bedrijf zal de weg vanaf de hoek tot de kruising naar het dorp en Rosebel onderhouden maar niet asfalteren, omdat dat gedeelte des overheids is. Vanaf de kruising met Rosebel naar het dorp en de binnenwegen zal het bedrijf wel asfalteren.

Omrastering van de questhouse

Renovatie Bestuurskantoor

Het bedrijf zal inkomen met het materiaal en zal de dc inkomen met mankracht voor de bouw.
Ook zal er een ruimte in het gebouw gemaakt worden voor CBB, zodat de mensen niet meer helemaal naar Brownsweg hoeven af te reizen voor het maken van hun nodige CBB-stukken.

Werkgelegenheid voor vooral de vrouwen

Het bedrijf zal zorgen voor trainingen en cursussen voor de vrouwen om een business te kunnen draaien.

Meer nieuws

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.

6 nieuwe coronabesmettingen

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal zijn 6 personen positief getest op Covid-19 en 2 genezen. Het aantal actieve gevallen is 22.

ANRS en politie Latour houden verkeerscontroles

GFC NIEUWS- De afdeling Automatische Nummerplaten Registratie Systeem (ANRS) heeft samen met andere wetsdienaren van het politiebureau Latour op 17 november een gezamenlijke verkeerscontrole gehouden.

“Adhin mag naar huis”

GFC NIEUWS- “Laat het recht zegevieren. Adhin mag naar huis!” Dit deelde NDP-topper Melvin Bouva zojuist op social media.