fbpx
Nieuw gekozen DR- en RR-leden willen af van slecht imago

GFC NIEUWS- Nieuw gekozen DR- en RR-leden van Paramaribo willen af van het slechte imago dat in de samenleving leeft, alsof zij slechts belastinggelden toucheren.

In dit kader is de districtsraad begonnen met huis-aan-huis-bezoeken, met inachtneming van de Covid-19-maatregelen, om kennis te maken met de burgers en hun problemen aan te horen.

Ook heeft de raad op woensdag 26 augustus haar Facebookpagina geactiveerd: Districtsraad Paramaribo. Dit heeft Udairay Panchoe, de ondervoorzitter van de districtsraad van Paramaribo, naar voren gebracht op donderdag 27 augustus tijdens een kennismakingsbezoek aan de minister van Binnenlandse Zaken, Bronto Somohardjo. Tijdens het bezoek heeft Panchoe de structuur en werkwijze van de raad gepresenteerd. Hij wees voornamelijk op de rol van Biza bij het benoemen van een lid in het districtsbestuur.

De districtsraad was vergezeld van de kersverse districtscommissaris van Paramaribo Noord-Oost, Ricardo Bhola. Minister Somohardjo heette de nieuwe dc welkom en feliciteerde hem met zijn benoeming. Zowel de Biza-minister als de dc benadrukte het belang van een goede samenwerking ten dienste van de samenleving.

Panchoe zei dat de districtsraad met haar verschillende kennismakingsbezoeken de raakvlakken met de verschillende ministeries identificeert. Dit is namelijk nodig bij het opstellen van de ressortraadplannen. Minister Somohardjo heeft alle steun namens het ministerie toegezegd.

De bewindsman stelde de voortvarendheid van de districtsraad zeer op prijs. Hij merktt op dat als een ieder zich op zo een manier inzet, Suriname binnen no time weer op de goede weg is. De Biza-minister zal over een maand een werkbezoek brengen aan de districtsraad.

Meer nieuws

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.