fbpx

Nieuw gebouw commissariaat Nickerie opgeleverd

GFC NIEUWS- Een van de lang gekoesterde wensen van districtscommissaris Nisha Kurban-Babu van Nickerie is in vervulling gegaan.
Het nieuwe gebouw voor het commissariaat van Nickerie is op dinsdag 12 mei tijdens een bescheiden ceremonie opgeleverd.
De districtscommissaris heeft het naambord onthuld samen met minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling, presidentieel raadsadviseur Ramon Abrahams en Surinames ambassadeur in buurland Guyana, Ebu Jones. Vanwege de veiligheids- en gezondheidsmaatregelen rond COVID-19 was het aantal genodigden gering en duurde de ceremonie maar kort. Het gebouw is aangeduid als het ‘Paleis van Nickerie”.
“Het district verdient dit gebouw,” aldus de burgermoeder voorafgaand aan de oplevering en symbolische ingebruikname. Dc Kurban- Babu heeft vanaf haar aantreden in januari 2019 voortdurend gepleit voor de afronding van dit project. De bouw is op verschillende momenten stilgelegd, omdat de overheid niet altijd bij machte was om de aannemer op tijd te betalen.
Nu het gebouw af is, zal het personeel gefaseerd verhuizen uit een ander overheidspand een paar honderd meters verderop aan de R.P. Bharosstraat. Nu het gebouw er staat, vertrouwt de districtscommissaris erop dat het personeel beter gemotiveerd zal werken en dat het werk meer als voorheen zal vlotten.
De bestuursdienst werkte de afgelopen jaren vanuit een heel klein pand dat allang niet meer voldeed aan de verwachtingen van deze tijd. Met de verruiming en modernisering voorziet de districtsmoeder ook een upgrade van de dienstverlening.
Esthetisch is het gebouw ook nog een streling voor het oog in het hart van Nieuw Nickerie en een potentiële toeristische attractie voor het district. Kurban-Babu had gehoopt dat er met de inauguratie van dit gebouw een groot feest kon worden gebouwd, maar dat kon niet vanwege de COVID-19 restricties.
Minister Dikan noemde de oplevering ‘nog een verworvenheid van deze regering’. Hij prees de gemeenschap van het district voor het geduld van de afgelopen jaren. De bewindsman beschouwt het gebouw als een symbool van het decentralisatieproces.
Tegen de achtergrond van de vorderingen die het lokaal bestuur in Nickerie heeft gemaakt in dat proces, op basis van de Grondwet van 1987, vindt Dikan dat het district een voortrekkersrol heeft en zelfs als voorbeeld mag worden gesteld. De minister vertrouwt erop dat het commissariaat van Nickerie samen met de plaatselijke gemeenschap nog veel meer samen kan doen.
Minister Dikan zei ook dat Suriname als land grote hoogten kan bereiken als het besef genoeg stand heeft gekregen dat samenwerken het sleutelwoord is.
Na de toespraken en de onthulling van het naambord heeft de dc een rondleiding door het gebouw gegeven aan de gasten. Het gebouw heeft een bouwoppervlak van ruim 1600m2, met twee verdiepingen. Het project heeft een kostenplaatje van meer dan SRD 13 miljoen.
De aannemer, Riko Bhalwangier, is opgelucht dat dit project is voltooid. Toen hij het werk in 2014 oppakte had hij gehoopt dat het veel eerder af zou zijn. Echter, hoe moeizaam het ook ging met de betalingen, de aannemer heeft altijd een goede communicatie gehad met de autoriteiten. Voor hem was het prioriteit dat het gebouw er zou staan. “Ik heb mijn best gedaan,” aldus aannemer Bhalwangier.

BEKIJK OOK
Oproep aan volk van Suriname: kies een goeie leider en niet een politicus bij de eerstvolgende verkiezingen