fbpx

Nieuw DBS T-shirt met ontwerp John Lie A Fo voor Werelddierendag 2019

GFC NIEUWS- Dierenbescherming Suriname (DBS) en Readytex lanceren vandaag, 6 oktober, in verband met Werelddierendag op 4 oktober, wederom een bijzonder nieuw DBS T-shirt.

Net zoals de afgelopen keren, is de print van dit T-shirt een ‘original design’ ontworpen door een beeldend kunstenaar aangesloten bij Readytex Art Gallery.

De eer is deze keer aan de in Frans-Guyana wonende en werkende Surinaamse kunstenaar John Lie A Fo.

Lie A Fo staat vooral bekend om de expressieve en uitbundige beeldtaal waarmee hij in zijn schilderijen en grafische werkstukken de rituelen en tradities van onder andere marrons en inheemsen verbeeldt.

Hij verdiept zich in zijn werk graag in de relatie tussen het spirituele en het aardse bij verschillende culturen. Maar ook andere onderwerpen zoals de trieste omstandigheden waarin veel kinderen in Haïti leven, komen aan bod.

Allemaal best zware onderwerpen. Juist daarom creëert Lie A Fo ook werken waarin hij dieren incorporeert of op zichzelf uitbeeldt.

BEKIJK OOK
Verkeersveiligheidsinstituut blijft aandacht vragen voor verkeersslachtoffers

Maar de dieren die hij dan tekent of schildert mogen geen gewone vogel, kat of vis zijn, zegt de kunstenaar. “Het moet bijvoorbeeld een vogel van mij zijn. Dat is de eis aan mezelf. En tegelijkertijd geeft het mij tijdens het creëren een soort van peace of mind. Want al het andere werk is vaak heavy en ook dus voor de mind”.

Zo is het ontwerp dat hij voor het nieuwe DBS T-shirt creëerde dan ook echt een typische Lie A Fo vogel. Een opvallende vogel met een sterke uitstraling: vrij, vrolijk en uitbundig! Zoals elk dier zou moeten kunnen zijn.

Dit 17e T-shirt van de DBS-serie met origineel kunstontwerp van Lie A Fo is weer een prachtige aanvulling voor de collectie van elke dieren- én kunstliefhebber.