fbpx
Nieuw coronavaccin van Moderna blijkt 94.5% effectief en makkelijker op te slaan

GFC NIEUWS GEZONDHEIDSREDACTIE- De Amerikaanse farmaceut Moderna heeft vandaag bekendgemaakt dat hun vaccin 94,5% effectief is bij het voorkomen van COVID-19.

Een belangrijk voordeel van het vaccin van Moderna is dat het geen ultrakoude opslag van min 70 graden Celsius nodig heeft zoals bij het effectief vaccin van een andere farmaceut, Pfizer. Het bedrijf beweert dat op basis van tussentijdse gegevens van een klinische studie die zich in de laatste fase bevindt. Er zijn ook geen noemenswaardige bijwerkingen gemeld.

Volgens gezondheidsexperts is dit zeer goed nieuws. De uitkomsten overtreffen de verwachtingen van het middel. Het is de verwachting dat de FDA het vaccin op korte termijn zal goedkeuren.

 

Meer nieuws

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.