fbpx

Nieuw: Bruynzeelwoningen in Suriname met herinneringen van Kees Tempelaar

GFC NIEUWS- Er was nog nooit een boek geschreven over de Bruynzeelwoningen die, met hun markante vormgeving, de wijken van Paramaribo domineren.

Het boek ‘Bruynzeelwoningen in Suriname’ beschrijft de geschiedenis van Bruynzeel Suriname Houtmaatschappij en de Bruynzeelwoningen.

Het boek vertelt alles over woningtypes, kenmerken, constructie en ontwerp. Maar hieraan wordt het unieke verhaal van Kees Tempelaar, de grondlegger van de woningen, toegevoegd. Samen met herinneringen van andere werknemers, bewoners en omstanders.

Zo is het boek een totaaldocument geworden, dat het complexe tijdsbeeld 1947 tot 2005 beschrijft van Suriname en Bruynzeel. De tropische foto’s, van toen én nu, maken het beeld compleet.

BEKIJK OOK
VHP-hoofdbestuurslid Baldew doneert SRD 23.000 voor renovatie RGF-poli

Het boek is tot stand gekomen dankzij de samenwerking van historica Karolien Janssens, universitair docent Dirk Laporte en auteur Marte Wierenga.

Het boek zal op de avond van de boekpresentatie dinsdag in het gebouw van het Nationaal Archief verkocht worden voor een speciale prijs van SRD 170, de normale winkelprijs bedraagt SRD 214.35.

Na afloop van de avond, zal er gelegenheid zijn een door de auteur gesigneerd exemplaar te kopen bij een vertegenwoordiger van boekhandel VACO, aan wie de lokale verkoop en promotie is toevertrouwd.