fbpx

Nieuw bestuur voor OWMCP

GFC NIEUWS- Minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling heeft een nieuw bestuur geïnstalleerd voor het Overliggend Waterschap Multipurpose Corantijn Project (OWMCP).

Dit bestuur heeft als hoofdtaak om alles in orde te maken zodat er over 12 weken een bestuursverkiezing kan plaatsvinden.

Nieuwbakken voorzitter Wirendra Adjay Kalloe en zijn team zullen zich in de eerste twee weken inzetten om de concepten voor een huishoudelijk respectievelijk verkiezingsreglement af te hebben.

Het nieuw bestuur bestaat uit negen personen. De installatieceremonie vond dinsdag plaats in de vergaderzaal van het ministerie.

De minister bevond zich van 31 juli tot 1 augustus in Nickerie om met de diverse partijen van gedachte te wisselen, nadat de bestuursverkiezingen van juli waren aangehouden.

De minister heeft bij die gelegenheid zowel de directie en het bestuur van het OWMCP als vertegenwoordigers van de belanghebbenden in de diverse inliggende waterschappen en de Commissie Waterschappen aangehoord.

De bewindsman heeft ook districtscommissaris (dc) Nisha Kurban-Babu geconsulteerd. Aan het eind van de gesprekken heeft hij voorgesteld om een nieuw bestuur te installeren, die volgens een tijdpad van 12 weken over drie maanden alles op orde moet hebben voor de verkiezing. Alle partijen gingen akkoord met het voorstel van de minister.

De bewindsman zal voor de komende maanden steeds bezoeken brengen aan het rijstdistrict om samen met het bestuur het verloop van de voorbereidingen naar de verkiezing te monitoren.

BEKIJK OOK
Ramdin: ‘Onderlinge afhankelijkheid verplicht samenwerking voor mondiale oplossingen’

Het nieuw bestuur is benoemd voor een periode van zes maanden. Zolang het nieuw bestuur is gekozen en de formaliteiten zijn doorlopen zal de overdracht plaatsvinden aan de nieuwe bestuurders.

Kalloe zei na zijn installatie als voorzitter dat het bestuur hard zal werken aan de taken, die zij hebben meegekregen van de minister. Bij de samenstelling van het bestuur is er rekening gehouden met verschillende aspecten die betrekking hebben op waterschappen.

Naast het bestuur zijn er ook afgevaardigden van de ministeries van: Regionale Ontwikkeling; Landbouw Veeteelt en Visserij en Openbare Werken Transport en Communicatie. Er is ook een vertegenwoordiger van de belastingdienst in het bestuur.

De minister is ingenomen met de deskundigheid van de nieuwe voorzitter en zegt erop te vertrouwen dat het traject dat is uitgezet, gezamenlijk zal worden afgemaakt.

Minister Dikan drukte het bestuur op het hart om als een team te werken en de voorzitter de nodige ondersteuning te geven. Ook deed hij een beroep op het bestuur een vuist te vormen met alle andere actoren in Nickerie die betrokken zijn bij dit vraagstuk.

De overige leden van het bestuur zijn: Radjinderpersad Jairam, Sandjaikoemar Triloki, Silvia Pile, Ufracia Misiedjan, Eron Sodikromo, André Pinas, Goeroedat Parmessar en Reebard Eersteling.