Nieuw bestuur Thaiboks Bond bespreekt plannen en knelpunten met Sportminister

Minister Lalinie Gopal van Sport- en Jeugdzaken heeft het nieuwe bestuur van de Surinaamse Thaiboks Bond (Suthaibo) ontvangen.

Het bestuur is in december 2018 gekozen en staat onder leiding van Ilonka Elmont. Tijdens het bezoek op donderdag 14 februari zijn de plannen en knelpunten door het bestuur voorgehouden aan de minister.

De voorzitter Ilonka Elmont, heeft tijdens het onderhoud aangegeven dat de gevechtssport thaiboksen gedegen is gegroeid met 300%. Dit heeft zij kunnen staven aan de hand van de nieuwe sportscholen en de beoefening van de sport.

Momenteel zijn er reeds sportscholen in Para, Wanica en Paramaribo die de thaiboks-sport beoefenen. De bond is voornemens om de gevechtssport in de overige districten uit te breiden en is hiernaast ook van plan om te starten met een scholentoernooi, waarbij thaiboksen wordt gedecentraliseerd.

Het afgelopen jaar heeft de bond de Pan-American Muay Thai Championship voor het eerst in Suriname mogen organiseren. De Suthaibo is lid van de wereldorganisatie namelijk World Muaythai Federation (WMF).

In maart zullen Surinaamse vechters afgevaardigd worden voor de 16de editie van de Werel Muaythai kampioenschappen, die van 12 tot en met 20 maart 2019 plaats zullen vinden in Bangkok, Thailand.

Minister Gopal is tevreden met de prestatie en positie van Suriname binnen het thaiboks gebeuren. Dit heeft ernaar toe geleid dat Suriname het afgelopen jaar in oktober als gastland voor de Internationale kampioenschappen heeft kunnen optreden.

Onlangs heeft Jairzinhio Rozenstruik “Bigi Boi” middels een knock out zijn debuut gemaakt tijdens de Ultimate Fighting Championship (UFC).

Met de Suthaibo heeft de minister werkafspraken gemaakt met betrekking tot herstructurering van processen binnen het sportgebeuren.

Overige berichten