fbpx

Nieuw bestuur en Raad van Toezicht SHMS geïnstalleerd

Minister Stuart Getrouw van het ministerie van Justitie en Politie (Juspol) heeft het nieuw bestuur en de nieuwe Raad van Toezicht van de Stichting Herkeuringen Motorrij- en voertuigen Suriname (SHMS) officieel geïnstalleerd.

Bij deze gelegenheid benadrukte minister Getrouw het belang van de verkeersveiligheid en belichte de rol van het keuringsinstituut SHMS. Volgens de minister is er voor het bestuur en de nieuwe raad voor het jaar 2019 veel werk aan de winkel.

“De laatste tijd is de kwestie van zwaar materieel veel besproken, denk maar aan de laatste incidenten op de Wijdenbosch brug. In het parlement heeft men het ook naar voren gebracht. Ook daar is de rol van het keuringsinstituut besproken”, zei de minister aan de leden van de raad en het bestuur van SHMS. Hij gaf aan dat er al gesprekken zijn gevoerd over regels voor zwaar materieel dat gebruik maakt van de Wijdenboshbrug.

Het nieuw bestuur is ​er om de veiligheid op de openbare weg te helpen garanderen. Dit doet het SHMS door toezicht te houden op de herkeuringen gepleegd door de keuringsinstanties. Zij moeten alle voertuigen compleet en op de juiste wijze herkeuren. Er zal bijzondere aandacht besteedt moeten worden aan de keuring en controle van zwaar materieel. “We gaan samen de draad weer oppakken en samen de samenleving dienen en zorgen voor een veiliger Suriname. Er is al een samenwerking met het Ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie voor wat betreft het verkeersveiligheidsbeleid. Het kan dus het komend jaar niet misgaan”, zegt de minister.

OOK INTERESSANT
Tarief voor stroom nog steeds 1,43 SRD per kilowattuur

De personen die zitting hebben in de Raad van Toezicht van de SHMS, zijn: de voorzitter Marijke Rommy, Wilgo Bilkerdijk als lid (beide namens Juspol) en Stanley Changoer, hoofdinspecteur van politie namens het Korps Politie Suriname (KPS).

In het bestuur van de SHMS nemen de volgende personen zitting: voorzitter Mike Naarden, penningmeester Radjinderkoemar Bhagwandas , secretaris Jennifer Randjitsing- Karnawi (allen namens Juspol), Lloyd Tolud, hoofdinspecteur van politie en Derrick Lie A Kwie, inspecteur 2 klasse (namens het KPS).(GFC)