fbpx

Nieuwe besmettelijker virus mogelijk ook in Suriname

GFC NIEUWS GEZONDHEIDSREDACTIE- De nieuwe besmettelijkere virusvariant is mogelijk ook opgedoken in Suriname.

Internationale experts zeggen woensdag aan de GFC Nieuws gezondheidsredactie dat het beslist niet is uitgesloten dat het gemuteerde virus dat recent in Nederland is vastgesteld, nu ook in Suriname rondwaart. Hollandse virologen zeggen dat de nieuwe virusvariant vermoedelijk al wijd verspreid is in hun land.

“Er kan niet uitgesloten worden dat deze nieuwe besmettelijkere virusvariant Zuid- Amerika, Suriname, al heeft bereikt. Er bestond tot voor kort nog een vliegverbinding met Nederland, dus het is goed mogelijk. Onderzoek moet dat nog uitwijzen. Niemand kan nu nog beweren of dat momenteel wel of niet het geval is”.

“Het beste is om zoveel  als mogelijk alle coronamaatregelen in acht te nemen, ook de jongeren”, zo wordt gesteld door deskundigen.

BEKIJK OOK
Suriname en overige Zuid-Amerikaanse landen gaan transnationale georganiseerde misdaad gezamenlijk aanpakken

GFC Nieuws verneemt dat de Surinaamse gezondheidsautoriteiten monsters van COVID-19 – positieven uit ons land hebben opgestuurd naar het buitenland om te testen.

De overheid wil zo nagaan of de nieuwe virusvariant daadwerkelijk in ons land actief is.

Intussen heeft ook een andere nog besmettelijkere virusvariant uit Zuid- Afrika het Verenigd Koninkrijk bereikt, zo maakte de Britse Volksgezondheidsminister woensdag bekend.

Amerikaanse virologen zeggen dat de nieuwe virusstam uit Zuid- Afrika opvallend vaker ook jongeren treft. Voor deze groep zouden er nieuwe preventie-instructies moeten worden samengesteld, vinden ze.