fbpx
Nieuw ADEKUS-bestuur officieel ingesteld

GFC NIEUWS- Minister Marie Levens van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur heeft het nieuw bestuur van de Anton de Kom Universiteit geïnstalleerd.

De overdrachtsprotocollen zijn ook in haar bijzijn op 30 oktober getekend. Aan het nieuw bestuur zal Shanti Venetiaan leidinggeven.

De overige leden zijn Johannes Breeveld, Rakieb Khudabux, Shiraz Boedhoe, John Sandriman en Andreas Talea. Venetiaan is bekend met de Universiteit als docent. Vanwege Covid-19 werd het nieuw bestuur alleen door de voorzitter vertegenwoordigd.

De minister bedankte de scheidende voorzitter, Eric Jagdew, voor het verzette werk. Jagdew zei dat de Universiteit onder een enorme druk zit. “Druk van de studenten, onbegrip vanuit de samenleving en financiële beperkingen. Wij hebben niet iedereen tevreden kunnen stellen. Er moesten besluiten genomen worden om de kwaliteitszorg van de wetenschappelijke studies te kunnen garanderen.”

Eind maart 2019 besloot de toenmalige Raad van Ministers (RVM) dat per 1 april 2019 Jagdew de nieuwe voorzitter wordt van het universiteitsbestuur.

Het voorzitterschap werd na het ontslag van Jack Menke tijdelijk waargenomen door Lothar Boksteen.

Meer nieuws

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.