fbpx

Nieuw ADEKUS-bestuur officieel ingesteld

GFC NIEUWS- Minister Marie Levens van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur heeft het nieuw bestuur van de Anton de Kom Universiteit geïnstalleerd.
De overdrachtsprotocollen zijn ook in haar bijzijn op 30 oktober getekend. Aan het nieuw bestuur zal Shanti Venetiaan leidinggeven.
De overige leden zijn Johannes Breeveld, Rakieb Khudabux, Shiraz Boedhoe, John Sandriman en Andreas Talea. Venetiaan is bekend met de Universiteit als docent. Vanwege Covid-19 werd het nieuw bestuur alleen door de voorzitter vertegenwoordigd.
De minister bedankte de scheidende voorzitter, Eric Jagdew, voor het verzette werk. Jagdew zei dat de Universiteit onder een enorme druk zit. “Druk van de studenten, onbegrip vanuit de samenleving en financiële beperkingen. Wij hebben niet iedereen tevreden kunnen stellen. Er moesten besluiten genomen worden om de kwaliteitszorg van de wetenschappelijke studies te kunnen garanderen.”
Eind maart 2019 besloot de toenmalige Raad van Ministers (RVM) dat per 1 april 2019 Jagdew de nieuwe voorzitter wordt van het universiteitsbestuur.
Het voorzitterschap werd na het ontslag van Jack Menke tijdelijk waargenomen door Lothar Boksteen.

BEKIJK OOK
Caribisch gebied en VS intensiveren samenwerking