Surinaamse vrouwen moeten niet zomaar kinderen “maken” want ze kosten veel geld en energie

GFC NIEUWSREDACTIE – “Maak” niet zomaar kinderen, denk er eerst heel goed over na en kijk of die wel passen in je leven. Kinderen opvoeden kost niet alleen heel veel geld, maar ook tijd, geduld en energie.

Bovendien krijg je een belangrijke extra verantwoordelijkheid voor zeker de komende 20 jaar. Evalueer dus alle downs en ups van wat je eventueel te wachten staat. Niet alleen nu, maar ook de komende decennia.

Dat laat het Kritische Surinaamse VrouwenCollectief (KSVC) woensdag aan GFC Nieuws weten.

Het KSVC is de mening toegedaan dat een heleboel vrouwen in Suriname het krijgen van kinderen romantiseren en onvoldoende rekening houden met de verantwoordelijkheden die hieraan inherent zijn.

“Het gaat niet alleen om de goede opvoeding die een noodzaak is. Kinderen kosten heel veel geld. En als je niet eens in staat bent om voor jezelf te zorgen, hoe wil je dat dan doen voor een kind of kinderen?”

“Veel vrouwen in Suriname staan er niet bij stil en baren het ene na het andere kind terwijl ze zelfs nauwelijks een nagel hebben om hun kont te krabben en weinig toekomstperspectief op dat vlak hebben.”

“Ze zijn dan vaak financieel afhankelijk van anderen, meestal mannen, waarmee zij zichzelf nog verder in een kwetsbare positie manoeuvreren”, stelt het VrouwenCollectief.

Volgens het KSVC zijn er helaas ook een aantal alleenstaande moeders die het niet zo nauw nemen met de opvoeding van hun kinderen.

“Kinderen maken is makkelijk, maar het opvoeden van kinderen zodat die later een positieve bijdrage kunnen leveren in onze samenleving is een heel ander chapiter. Denk dus eerst goed na en maak gebruik van anticonceptiemiddelen indien er twijfel bestaat”, aldus het VrouwenCollectief.

Overige berichten